Sakarya Belediyesi personeli her ay 300 TL yemek parası alacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2011 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarında görev yapan memurlar, toplu sözleşme sevinci yaşadı. Yeni sözleşmeye göre, memurlar, Ramazan ve Kurban bayramlarında 500'er TL, her yılın eylül ayında kömür yardımı olarak 500 TL ve her ay yemek parası olarak 300 TL alacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü'nde çalışan memurlar için Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) ile Büyükşehir Belediyesi arasından toplu sözleşme imzalandı. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Başkan Zeki Toçoğlu, BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, katıldı.

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, yaptığı konuşmada sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulundu. Turbay ? Bizim haklarımız çok önemli ama ülkemizin ve milletimizin menfaati her şeyden daha önemli. Biz sendika olarak bu anlayışla hareket ediyoruz.? diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise yeni sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, mevcut imkânlar içerisinde en iyi sözleşmeyi yaptıklarını belirtti.

Sözleşme şartlarına da değinen Zeki Toçoğlu, şöyle konuştu: ?Ben yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Biz belediye çalışanlarının maaş alamadığı dönemleri de biliyoruz. Fakat bugün çok şükür hükümetimizin de gayretiyle o günler geride kaldı. Artık herkes maaşını zamanında alıyor. Şuanda imzaladığımız sözleşme de tabiî ki dört dörtlük değildir. Fakat mevcut imkânlar doğrultusunda imzalanan en iyi sözleşmedir. Bizim imkânlarımız arttıkça çalışanlarımızın durumlarını daha da düzelteceğiz. Başta söylediğimiz yine tekrarlıyorum. Bu müesseseler sizlerindir. Siz gayretinizi artırın biz de sizlerin durumlarını daha da iyileştirelim.?

Yeni sözleşmeye göre, memurlar; Ramazan ve Kurban bayramlarında 500 TL, her eylül ayında kömür yardımı olarak 500 TL ve her ay yemek parası olarak 300 TL alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber